söndag 27 maj 2018

Stackars alla lurade idealister!

Den här CO2-idén, som först kallades Global Warming", tycks så att säga ha kidnappat den idealistiska delen av hjärnan hos alla gamla "grönavågare", som ville kämpa för en renare värld med grönare skogar, mindre gifter i maten, snällare människor och lyckligare djur. 

Man demonstrerade mot hormoslyr, man åt makrobiotisk mat och man flyttade ut på landet, till kollektiv där alla visserligen var fattiga men ändå dansade glada på gröna ängar mellan morotslanden och bärbuskarna. Man ville leva enkelt och naturligt och man behövde inte så mycket el.energi. Det gick lika bra med vedspis och stearinljus. Mobiltelefon, platta och pc var ännu inte uppfunna, den blommiga bilen kunde många dela på och någon i gänget kunde till och med laga den när den gick sönder.

Nu, ungefär 40 år senare.... Hur är det nu? 
Har vi skapat nya världar i de djupa skogarna där vi kan klara oss på ett minimum av el.energi? Ja, somliga har ju gjort det, men.... den där idén om att leva på ett sådant sätt att man gjorde minsta möjliga skada på naturen, den idén har blivit kidnappad av storkapitalet och förvandlad till ett slags idealistiskt tvång att såga ner fina skogsområden för att ersätta dem med jättelika maskinparker med  skyhöga, tunga vindkraftverk och breda transportgator och nätverk av el.ledningar. 

Det kallas förnybar energi. 
OK, vinden kan väl kallas förnybar, i alla fall så länge den fortsätter att blåsa, men alla dessa enorma maskiner är inte "förnybara" på samma sätt. De har en livstid på ungefär 20 år och sedan ska de skrotas och forslas bort. Vart? Det blir nya enorma jättetransporter med industriavfall av giftiga plaster...

Hela denna idé bygger på en idé, som lanserades av al Gore. Han är inte klimatforskare, han är politiker och han fick pengar av Geaorge Soros för att det fanns ett politiskt intresse i detta.  
För att sprida sin idé gjorde han en film, men trots att den innehåller en massa fel så accepteras den av folk, troligen för att de inte kan se felen. 

Mr. Gore pulled in $30 million over three years from the Open Society Foundation: “This budget item captures George Soros’s commitment of $10 million per year for three years to Al Gore’s Alliance for Climate Protection, which conducts public education on the climate issue in pursuit of creating political space for aggressive U.S. action in line with what scientists say is necessary to put our nation on a path to reducing its outsize carbon dioxide emissions.

Han var väl ute efter att skapa en gemensam fiende.  Ryssland kanske inte fungerar så bra längre för att sponsra vapenindustrin, men då kan ju i stället CO2-idén sponsra en annan jätteindustri, som kan ha betydelse för ekonomin. USA kan också ha haft intresse av att "kontrollera CO2-utsläpp" av någon annan anledning än vad som sägs.
Själv tycks han ha blivit rik på sitt påhitt och har nu en "personal fortune valued at upward of $200 million." Ja, det är ju klart att om man hittar på en idé, som kan få fart på en ny global jätteindustri så....

Hittar på?
Ja, grundidén är att det är för mycket CO2 i luften och det orsakas av bl.a. vår kol- och oljeförbränning. Detta skulle göra att värmen stiger på jorden och det blir värre och värre tills hela vår civilisation kraschar på grund av hettan. 
Al Gore skulle varna mänskligheten, skrämma mänskligheten till att börja köra en ny industri, som då skulle kallas ren och grön och förnybar. Jaja...jo.... låter ju bra. Men....
Om man nu lyssnar på några riktiga klimatologer så säger de unisont att det inte är CO2, som orsakar värme. Att dessa två kurvor alltid gått tillsammans upp och ner är i stället orsakat av att värmen skapar CO2-överskott. Det är nämligen så att CO2-kurvan släpar efter värmekurvan, dvs kommer några hundra år senare. Det finns diagram där man ser det.

Det som egentligen orsakar att det blir varmare eller kallare är solstormarnas antal. Det är alltså solens aktivitet som har den effekten och hur det fungerar finns också förklarat. 

Further, analysis of ice core samples reveal the global climate was warmer 115,000 years ago. 

"Gore describes carbon dioxide as “global warming pollution.” It is not. It is food for plants and trees. Tests have shown that even at concentrations 30 times those of the present day even the most delicate plants flourish. Well-managed forests, such as those of the United States, are growing at record rates because the extra carbon dioxide in the atmosphere is feeding the trees. Carbon dioxide, in geological timescale, is at a very low concentration at present." 

En domstol (High Court in London) jämförde al Gores påståenden med den forskning som finns och fann att hans teori hade 35 allvarliga fel, lögner, misstolkningar och överdrifter.
As many as 35 serious scientific errors or exaggerations, all pointing towards invention of a threat that does not exist. Läs mer...

Det var det jag menade med att idealisterna har blivit lurade.
Lurade till att såga ner skogar och förstöra naturen för att de tror att det skulle vara bra för naturen.
Att politikerna struntar i detta beror väl på att de är mer intresserade av politik än av klimatologi. De stödjer den teori som främjar deras politiska agenda oberoende av om det är sant eller inte. Detta med förnybar energi är väl egentligen ingen dum idé - det är bara den nuvarande effekten av idén, som verkar dum. Men det hindrar ju inte att det kan komma bättre idéer.

Själv tycker jag att algodling verkar vara bättre eftersom alger kan odlas var som helst och om man nu ändå är rädd för CO2 så kan man glädja sig åt att man kan mata algodlingarna med CO2. Med algodling kopierar man naturens egen process, den som annars ger oss den vanliga, gamla oljan. Men att odla alger är så lätt så och man  kan inte göra någon jättestor miljardindustri av något som de flesta kan lära sig att göra.


Al Gore says a scientific study shows that polar bears are being killed swimming long distances to find ice that has melted away because of “global warming.”


Polar bears evolved from brown bears 200,000 years ago, and survived the last interglacial period, when global temperature was 5 degrees Celsius warmer than the present and there was probably no Arctic ice-cap at all. 

Polar bears have grown in numbers where temperature has increased, and have become fewer where temperature has fallen.


Man byggt en jätteanläggning, som ska "suga CO2 ur luften".

Removing carbon–whether through planting more forests or more advanced technology like direct carbon capture–will probably also be necessary to reach the goal.

Man tycker att man har två saker att välja på. Antingen att plantera skogar eller att använda "avancerad teknologi". Ja, det är väl klart att man då väljer den skojigare avancerade teknologin.
Men.... skogen och växterna ger syre tillbaka till oss och djuren och det gör väl inte maskinerna?
Men man kanske tycker att det är OK för då kan ju det ge upphov till en ny global industri: man kan sälja syre!!!!

Och med den här första anläggningen kan man sälja CO2, ex. till läskedrycker och grönsaksodlingar. Jo, det kommer ju tillbaka till atmosfären då, men man har ju i alla fall tjänat pengar på omloppet, vilket kanske var vad man egentligen ville.

Jag tycker ju förstås att det vore bättre om människan lugnade ner sig, trappade ner på alla dessa maskiner och industrier, levde naturligare och lät skogarna vara ifred. Odla alger i stället! Av dem kan man göra både "bensin" (drivmedel till bilar) och mat, plus att de också suger åt sig CO2.

Foto Viveca Lammers



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar