torsdag 26 april 2018

Vindindustrin på Mangslidberget


Så lyder överskriften på en helsida i Torsbybladet 25 april. Det är en annons, som arbetsgruppen SOS Finnskogen har satt in. Bilden visar en jättelik mast bredvid Fryksände kyrka för att man ska förstå hur höga dessa vindkraftverk egentligen är. 
Sedan sägs det egentligen inget om vad annonsen syftar till, men vad arbetsgruppen vill är att "Vindindustrin på Mangslidberget" aldrig ska bli verklighet. När veckan gått har nog de flesta i Torsby sett den här bilden och kanske också börjat undra vad det handlar om, kanske frågat varandra, kanske googlat, kanske börjat prata och tycka.... Annonsören har lovat att det nu ska komma mer information varje vecka.

När jag klickat på länken här så tar det en lång stund innan Torsbybladet visar sig. Först blir det bara svart, men det är tydligen bara att vänta en stund.


Mer om höjden
Jag försöker göra ett likadant fotomontage, men det går inte så bra för snurran är så stor så att den hamnar utanför mitt foto. Och ändå tror jag att jag kanske har gjort den för liten! 
Jag tror att höjden mäts till turbinen, men jag vet inte riktigt. Den exakta storleken ska finnas i annonsen.

Det är ett problem i annonsen. 

De skriver: Föreställ er att ni sätter 3 kyrkor till ovanpå varandra. Jag och även andra läste synintrycket "3 kyrkor" och tänkte att vindsnurran skulle vara lika hög som tre kyrkor. Men det ska alltså vara fyra kyrkor. Det är möjligt att det är till toppen av vingen som det räknas.


4 kommentarer:

  1. I 2018 snakker WPD om vindmøller med en total høyde på 250 meter på Mangslidberget, altså til spissen av rotorbladet når det står rett opp.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Takk for oppklaringen! Om høyde på vindmøller/turbiner er det viktig å oppgi "tårnhøyde", eller "totalhøyde" - tårn+rotorblad når det står rett opp.Da unngås misforståelser.

      Radera
  2. Takk for at du er våken! Mulig forklaring: Kirken er 59 m. ganger 3 = høyden til tårnet 177 m. + et rotorblad på 73 m = 250 m. I annonsen burde det vært presisert tårnhøyde og totalhøyde!!!

    SvaraRadera
  3. The best casino sites for Canadian players 2021 - Poormans
    In addition to the 김포 출장안마 best w88 overall quality gambling websites, 충주 출장안마 you can also find a 안성 출장마사지 dedicated site that offers a variety of slots games 보령 출장샵 and roulette games. It is a

    SvaraRadera