Sidor

torsdag 10 maj 2018

wpd kan inte bygga vindkraftsparker

Varför kan de inte det? Jo, därför att de inte sysslar med sådant. De förhandlar fram tillstånd, som de sedan säljer till något annat bolag som bygger. Det förklarar varför de inte har tillräckliga kunskaper för att kunna backa upp sina påståenden, som vid närmare granskning av oberoende ekonomer och fysiker inte håller.

Manipulationsexperter 
wpd handlar med tillstånd på samma sätt som Amazon handlar med grejer. Det är ingen idé att fråga Amazon hur en teknisk grej egentligen fungerar för det vet de inte. Samma här.
Amazon bara köper och säljer utan att ens befatta sig med de grejer som de handlar med. Samma här. Det är en modern affärsmetod att vara mellanhand på det här sättet, men det innebär väl också att man inte har några ordentliga kunskaper om det man säljer. Man är mest inriktad på reklam och retorik. Men en slipad retorik utan riktig kunskap blir ju ren manipulation.

Det är väl OK om det gäller grejer, som man antingen kan lämna tillbaka eller slänga, men här med wpd så gäller det något helt annat. Det gäller att ge ett tillstånd till att förstöra skogen i Värmland och därmed också förstöra förutsättningarna för all annan mer naturvänlig verksamhet som hade kunnat utvecklas där, typ ekoturism. Ett sådant tillstånd är inte någon grej, som man kan lämna tillbaka om man ångrar sig.
wpd har fått tillstånd för ett mindre antal byggnationer.
I samtliga fall har de sålt tillståndet vidare.

Det första WPD förmodligen kommer att göra efter att fått tillståndet är därför att sälja det. Så verkar ha skett i samtliga jämförbara ‘projekt’. WPD får en grovt uppskattad vinstmarginal på 150-5000%, helt utan ansvar.  
Läs mer om detta här 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar